![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtuYDigEZ37YA0r1cEiInd3624UFs_i2oa9pwnnQ19cnx-ZKUeGFsoQDzYRXYZQR6vrftlvsJIcdsjF5Di372Jo7Dwxifwdd9T-7T06pTnF9_k6svR-1sMVMe02wuPbDb47e8SVWJHFxuI/s1600/14711871_1848187802125155_6949858367464538112_n.jpg)
Pomyślałam, że jednak uwiecznię ten przepis. I dodam go do swoich ulubionych na śniadanie.
Jako biegaczka nie zawsze mam ochotę po treningu smażyć placki, w tygodniu również czas mi na to nie pozwala, jednak są takie dni kiedy nie ma ani szkoły ani treningu i wtedy są placki. :)
Składniki
60 gram płatków owsianych
1/2 dojrzałego banana
szklanka wody lub mleka roślinnego
łyżeczka oleju (u mnie kokosowy)
Wykonanie
Mielimy płatki owsiane na mąkę. Dodajemy wodę lub mleko i banana.
Rozgrzewamy olej na patelni i wylewamy masę. Smażymy i jemy.
U mnie z dodatkiem bananów, masła orzechowe, chipsów kokosowych, a dziś domowych lodów bananowych. ;)